Економија

Индустриското производство лани било поголемо за 4,9 проценти во однос на 2014 година

Индустриското производство лани било поголемо за 4,9 проценти во однос на 2014 година, објави Државниот завод за статистика. Гледано по сектори, индустриското производство…

пред: 752 дена Оригинален напис: Meta.mk

Зошто богатите се толку побогати (2)

Доколку платите на генералните директори беа последица на лошото корпоративно управување, тие промени ќе имаа барем некакво дејство. Платата на генералниот директор продолжи

пред: 752 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Незири: Заштитата на интелектуалната сопственост е пресудна за правичен пристап на пазарот

Фалсификувањето и пиратеријата, имаат огромно штетно влијание врз бизнисите и постои можност да станат уште попроблематични поради неодамнешната економска криза и сè поголемата …

пред: 753 дена Оригинален напис: Meta.mk

Компанијата „Макпрогрес“ преку интернет ќе ги продава производите на кинескиот пазар

Македонската компанија за кондиторски производи „Макпрогрес“, преку интернет ќе ги продава своите производи на кинескиот пазар, за да го зголеми извозот. Производите ќе…

пред: 753 дена Оригинален напис: Meta.mk

Компанијата „Макпрогрес“ преку интернет ќе ги продава производите на кинескиот пазар

Македонската компанија за кондиторски производи „Макпрогрес“, преку интернет ќе ги продава своите производи на кинескиот пазар, за да го зголеми извозот. Производите ќе…

пред: 753 дена Оригинален напис: Meta.mk

Трајанов достави предлог до Собранието минималната плата да изнесува 300 евра

Пратеникот и претседател на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, до парламентот достави предлог-закон за определување на минимална плата во износ од 300 евра. Според…

пред: 753 дена Оригинален напис: Meta.mk

„Макам-транс“: Блокадите на гранците на грчките земјоделци ни го забавуваат превозот

Блокадите на границата со Грција влијаат врз забавување на превозните операции на транспортерите. Ако поради близината со оваа земја, транспортерите оделе и се…

пред: 753 дена Оригинален напис: Meta.mk