Економија

Околу 4.000 нови продадени автомобили на македонскиот пазар годинава

Продажбата на нови автомобили на македонскиот пазар, познавачите на состојбата ја оценуваат како стабилно ниска. Врз намалувањето на продажбата на нови автомобили, големо…

пред: 664 дена Оригинален напис: Meta.mk

Пуштена во оптек нова банкнота од 20 евра

Европската централна банка ја пушти во промет новата банкнота од 20 евра со унапредени безбедносни карактеристики за спречување фалсификување. Новите книжни пари се…

пред: 664 дена Оригинален напис: Meta.mk

Наместо со 500 милиони евра, државата ќе се задолжи со 270 милиони евра

Наместо првично планираните половина милијарда евра задолжување преку еврообврзница, државата ќе се задолжи за 270 милиони евра. Промената на одлуката, Министерството за финансии…

пред: 665 дена Оригинален напис: Meta.mk

Македонска бизнис-делегација на Економскo-трговски форум во Кина

Делегација на бизнисмени, предводени од претседателката на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), Данела Арсовска, учествуваат на 5. Економскo-трговски форум на Кина…

пред: 665 дена Оригинален напис: Meta.mk

Македонска бизнис-делегација на Економскo-трговски форум во Кина

Делегација на бизнисмени, предводени од претседателката на Сојуз на стопански комори на Македонија (ССК), Данела Арсовска, учествуваат на 5. Економскo-трговски форум на Кина…

пред: 665 дена Оригинален напис: Meta.mk

Извозот поголем за 11,3 проценти во вториот квартал во однос на претходниот

Во вториот квартал од годината, надворешно-трговската размена на стоки со странство достигна вредност од 2.517.000.000 евра, што претставува 28,1 отсто од домашниот бруто-производ,…

пред: 665 дена Оригинален напис: Meta.mk