Економија

Роботите ќе ги потиснат и директорите на компаниите, тврди првиот човек на „Алибаба“

Првиот човек на најголемата кинеска продажна веб-страница „Алибаба“, Џек Ма, вели дека светот треба да се подготви за болни промени во економијата, кои…

пред: 1 ден Оригинален напис: Meta.mk

Француската влада финансираше студија за изградба на пречистителна станица во Скопје

Француската влада, како дел од билатералната политика за соработка со Македонија, финансираше студија за изградба на пречистителна станица за отпадни води за град…

пред: 1 ден Оригинален напис: Meta.mk

Струја за 60.000 домаќинства: Ветерниците во Богданци се најисплатливата инвестиција

Од почетокот на работата на ветерните електрани „Богданци“ во 2014 година, предвиденото производство на струја е надминато за 25 проценти, информираше генералниот директор…

пред: 2 дена Оригинален напис: Meta.mk

Експерти ќе проценуваат дали некои од измрзнатите јаболкници може да се спасат

Поранешниот министер за земјоделство, Љупчо Димовски, кој направил увид во состојбата со јаболковите насади во Преспанскиот Регион, за „Мета“ потврди дека станува збор…

пред: 2 дена Оригинален напис: Meta.mk

Николовски: Деведесет отсто од производството на јаболка во Преспанскиот регион е загрозено

Деведесет отсто од производството на јаболка од оваа реколта, според жителите на Преспанскиот регион, е загрозено, изјави денеска во Крани, пратеникот на СДСМ,…

пред: 4 дена Оригинален напис: Meta.mk

Николовски: Деведесет отсто од производството на јаболка во Преспанскиот регион е загрозено

Деведесет отсто од производството на јаболка од оваа реколта, според жителите на Преспанскиот регион, е загрозено, изјави денеска во Крани, пратеникот на СДСМ,…

пред: 4 дена Оригинален напис: Meta.mk

Триесетина компании понудиле решенија за изградба на ХЕЦ „Чебрен“ и „Галиште“

По неколку неуспешни обиди да се најде концесионер за изградба на хидроцентралите „Чебрен“ и „Галиште“, генералниот директор на ЕЛЕМ, Христијан Мицкоски, верува дека…

пред: 4 дена Оригинален напис: Meta.mk