Економија

Поповски презентираше алатка за отчетност: Потрошивме двојно помалку од претходниците

Помалку од двојно државни пари потрошиле функционерите на оваа влада во првите шест месеци од стапувањето на функцијата, во однос на функционерите на…

пред: 3 часа Оригинален напис: Meta.mk

Манчевски: Нема реформа на јавна администрација преку ноќ, тоа е процес кој трае

Министерот на информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски најави промени во законските рамки поврзани со класифицирањето на документацијата, со цел што повеќе документи…

пред: 5 часа Оригинален напис: Meta.mk

Сугарески учествува на конференција во Софија за мултимодален транспорт

Министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески учествува на конференција посветена на европскиот мултимодален транспорт, која се оддржува во Софија. Во рамките на…

пред: 1 ден Оригинален напис: Meta.mk

Половина од увезениот цемент под стандардите, градежниците бараат контрола

Производителите на градежни материјали бараат поголема контрола на увезените цемент и арматура и заштита на домашното производство, изјави денеска претседателот на Здружението на…

пред: 2 дена Оригинален напис: Meta.mk

Половина од увезениот цемент под стандардите, градежниците бараат контрола

Производителите на градежни материјали бараат поголема контрола на увезените цемент и арматура и заштита на домашното производство, изјави денеска претседателот на Здружението на…

пред: 2 дена Оригинален напис: Meta.mk