државен завод за статистика

Просечната плата првпат над 23.000 денари

Според податоците на Државниот завод за статистика, просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во септември 2017 година, изнесува 23.229 денари, што е зголемување…

пред: 154 дена Оригинален напис: Правдико

Нето-платата во мај изнесувала 22.889 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата во мај годинава изнесувала 22.889 денари, а бруто-платата била 33.640 денари, објави Државниот завод за статистика. Ваквото зголемување се…

пред: 279 дена Оригинален напис: Meta.mk