бараат

Адвокатите на Канческа ги спорат вештачењата на СЈО и ги бараат бомбите

Во кривичниот суд денеска почна судењето за првиот предмет на Специјалното јавно обвинителство наречен „Тендери“  поврзан со објект од проектот на претходната власт…

пред: 26 дена Оригинален напис: Правдико

Адвокатите на Канческа ги спорат вештачењата на СЈО и ги бараат бомбите

Во кривичниот суд денеска почна судењето за првиот предмет на Специјалното јавно обвинителство наречен „Тендери“  поврзан со објект од проектот на претходната власт…

пред: 26 дена Оригинален напис: Правдико

Се бараат начини за меѓународна истрага за „Диво насеље“, потврди Заев

Владата и претставници на меѓународната заедница бараат начин за спроведување на меѓународна истрага за неразјаснетите околности поврзани со настаните во кумановско Диво Насеље…

пред: 129 дена Оригинален напис: Правдико

Историја на Каталонија: Кои се Каталонците и зошто бараат независност?

Каталонците се народ со посебен јазик, култура и историја. Живеат во каталонските земји, во чиј состав влегуваат Валенсија, Балеарските Острови, делови од шпанскиот…

пред: 168 дена Оригинален напис: Правдико

Историја на Каталонија: Кои се Каталонците и зошто бараат независност?

Каталонците се народ со посебен јазик, култура и историја. Живеат во каталонските земји, во чиј состав влегуваат Валенсија, Балеарските Острови, делови од шпанскиот…

пред: 168 дена Оригинален напис: Правдико

Туристичките работници бараат законски измени за лиценцирање водичи

Здруженијата на угостителство и туризам и на туристичките водичи при Стопанската комора на Македонија бараат законски измени да се овозможи лиценцирање на туристичките…

пред: 182 дена Оригинален напис: Правдико

Осум невладини бараат механизами за контрола на полицијата и судот да објави колку барања за следење се одобрени

Осум невладини организации изготвија предлози за контрола врз полиџијата и агенциите за безбедност и контраразузнавање и ги доставија до Владата и до ресорните…

пред: 235 дена Оригинален напис: Правдико