Балкан

ЕФБ: Декларација за европско партнерство со Балканот, се бара искреност и брзина

Европското партнерство со Балканот мора да се темели на поискрени и потранспарентни односи кои и даваат предност на демократската трансформација, се наведува во…

пред: 9 дена Оригинален напис: Meta.mk

Коѕиас по средбата со Дачиќ: Направен е чекор напред во преговорите на Грција и Македонија

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас по денешната средба со неговиот српски колега Ивица Дачиќ во Белград изјави дека во преговорите на…

пред: 15 дена Оригинален напис: Meta.mk

Невидливи места на женската историја

Книгата „Родот и балканот“ (Rod i Balkan) приопштува низа женски книжевно-патеписни текстови и во светлината на нивните честопати империјалистички настојувања отвора

пред: 21 дена Оригинален напис: okno.mk/statii