Балкан

Москва предупреди на негативните последици од влезот на Македонија во НАТО

Рускиот заменик-министер за надворешни работи Александар Грушко на денешната средба со македонскиот амбасадор во Москва, Гоце Карајанов, рекол дека „плановите за влез на…

пред: 9 часа Оригинален напис: Meta.mk

Промовирана Декларација за известување за ЛГБТИ во медиумите

Денес, во Агенцијата за аудио и аудио-визуелни медиуми беше промовирана Декларација за етичко и професионално известување за теми поврзани со ЛГБТИ во медиумите.…

пред: 10 часа Оригинален напис: Коалиција МАРГИНИ

Проширувањето на ЕУ, тема на состанок на министрите од Западен Балкан

Министрите за надворешни работи на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и македонскиот министер Никола Димитров, одржуваат состанок во Сараево посветен на Стратегијата…

пред: 4 дена Оригинален напис: Meta.mk

Проширувањето на ЕУ, тема на состанок на министрите од Западен Балкан

Министрите за надворешни работи на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и македонскиот министер Никола Димитров, одржуваат состанок во Сараево посветен на Стратегијата…

пред: 4 дена Оригинален напис: Meta.mk

Мета и Бушати: Законот за јазиците – значаен историски акт и знак за зрелост

Официјална Тирана го поздрави донесувањето на законот за јазиците од страна на Собранието на Македонија. Албанскиот претседател Илир Мета изјави дека законот за…

пред: 6 дена Оригинален напис: Meta.mk