Балкан

Македонското прашање

Вистинските непријатели на грчкиот народ не се наоѓаат во Скопје, туку во Берлин, Франкфурт, Брисел или Париз и, секако, во самата Грција. повеќе

пред: 2 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Барањата на Рамбо Амадеус

На таблоидите и шунд телевизиите да им се одземе правото на информативна програма и објавувањето вести од политиката, какви било политички емисии. повеќе

пред: 3 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

„Агрокор“ ќе продолжи со работа по 15 јули, постигнат договор со две руски банки

Претседателот на Хрватската стопанска комора, Лука Буриловиќ изјави денеска дека постигната е спогодба со две руските банки за концернот „Агрокор“, а тоа ќе…

пред: 4 дена Оригинален напис: Meta.mk

Бришење на границите

Текст за изложбата „Бришани простори“ на Игор Тошевски во Уметничката галерија „Ателје Дадо“ во Цетиње, со која се одбележува почетокот на новата сезона

пред: 5 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

ЕФБ: Декларација за европско партнерство со Балканот, се бара искреност и брзина

Европското партнерство со Балканот мора да се темели на поискрени и потранспарентни односи кои и даваат предност на демократската трансформација, се наведува во…

пред: 6 дена Оригинален напис: Meta.mk

Коѕиас по средбата со Дачиќ: Направен е чекор напред во преговорите на Грција и Македонија

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас по денешната средба со неговиот српски колега Ивица Дачиќ во Белград изјави дека во преговорите на…

пред: 12 дена Оригинален напис: Meta.mk