анимација

Соби

Одличен краток анимиран филм на Ендрју Д. Цимбелман, инспириран од песна на поетот Били Колинс. 
00:00:35
повеќе

пред: 87 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Облекување

Необичен краток анимиран филм за една жена која се изолирала од надворешниот свет и дома седи без облека.
00:00:35
повеќе

пред: 94 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Table d’hôte

Краток анимиран филм на Александра Левасер кој го осудува производството и конзумирањето на месо.
00:00:35
повеќе

пред: 95 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Miss Todd

Краток анимиран филм посветен на првата жена која проектирала и изработила авион, но поради ограничувањата на патријархалното општество не смеела да управува со

пред: 99 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

PITTARI

Интересен краток анимиран филм кој на метафоричен начин ја опишува борбата на Сатаната против еден инаетлив камен.
00:00:35
повеќе

пред: 107 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Јапонскиот Сунѓер Боб

Интересно анимирано видео на Narmar, во кое мегапопуларниот Сунѓер Боб е „преселен“ во еден сосема поинаков универзум – оној на јапонската анимација. 
00:00:35

пред: 177 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Јапонскиот Сунѓер Боб

Интересно анимирано видео на Narmar, во кое мегапопуларниот Сунѓер Боб е „преселен“ во еден сосема поинаков универзум – оној на јапонската анимација. 
00:00:35

пред: 177 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Wanted Melody

Луда вестерн приказна за авантурите на еден каубој-пенис заљубен во музичка дива!
00:00:35
повеќе

пред: 204 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

ЛЕГО појадок

Како би изгледал светот околу нас кога храната би се состоела од Лего коцки? BrickBrosProductions во својата извонредна стоп-анимација го прикажува овој замислен свет.

пред: 206 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Зборови

„Зборови“ е интересно експериментално видео на Енле Ли и Лиз Ксионг, во кое се истражува врската помеѓу зборовите и нивната креација на визуелниот

пред: 208 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

The Internet of S**t

Сатирично видео кое ја покажува апсурдноста на постојаната поврзаност на интернет и влијанието на технологијата врз современиот начин на живот.
00:00:35
повеќе

пред: 216 дена Оригинален напис: okno.mk/statii