Александар Дојранлиев

Макијавели за напредни

Со една послободна интерпретација на теоријата, би можело да се каже дека во историјата може да се идентификуваат два вида на диктатори: оние

пред: 18 часа Оригинален напис: okno.mk/statii

Национален срам

Некакво чудно (не само) македонско историско проклетство е кога кривонасадени полуписмени „организации“ – модерно нарекувани партии – се мешаат во сѐ и сешто,

пред: 1 ден Оригинален напис: okno.mk/statii

Аневски

Со внимателно посматрање може да се забележи дека тој човек глумеше автентична македонска будала на важна позиција. повеќе

пред: 20 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Сликите не се градови

Каква победа е што луѓево се колат за СВП и СК2014, а до вчера немавме парламент. Заздравувањево е подобро од што мислев. повеќе

пред: 26 дена Оригинален напис: okno.mk/statii

Србите не се будали

Браќа Срби. Не дозволувајте будалетинки и шарлатани од типот на Вучиќ и Дачиќ да прават будали од вас. Тие ве манипулираат и лажат,

пред: 28 дена Оригинален напис: okno.mk/statii