adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

Во Гостиварско 126 нарушувања на јавниот ред и мир, најчесто на улица и во угостителски објекти


Оригинален напис: Македонија – А1он на 16-04-2018.

Во изминатите три месеци од оваа година, на поширокото полошко подрачје вкупно регистрирани се 126 нарушувања на јавниот ред и мир. Поголемиот дел од нив (76) се случиле на гостиварскиот, а останатите (50) на тетовскиот регион.

Според анализите на СВР Тетово, од нарушувањата во првото тримесечие од годинава, најбројни се физичките напади.

– Од вкупно педесет, 31 се регистрирани во гостиварскиот, а останатите 19 на тетовското подрачје. Во овој период, имало и осум тепачки (во тетовско седум и во гостиварско една). Меѓу нарушувањата, регистрирани се случаи на караници, викање и дрско однесување. Од вкупно 13, девет биле во Гостиварско, а останатите во Тетовско, вели портпаролот на СВР Тетово, Марјан Јосифоски.

Како нарушувања на јавниот ред и мир, регистрирани се и десет случаи на навредување и омаловажување на овластено службено лице (тетовско три и гостиварско седум).

Во пријавите, како сторители, односно прекршители се наведуваат 145 лица. Најголемиот број нарушувања, целосно се расчистени и заокружени со 108 барања за поведување прекршочна постапка.

Според местото на случување на ваквите прекршоци и годинава најчесто се улицата и угостителските објекти, додека најголемиот број од прекршителите се машки лица на различна возраст.

Во изминатите три месеци од годинава, нарушување на јавниот ред и мир имало во и околу образовни институции, а три вакви случаи имало и за време на организирање спортски натпревари.

За нарушувањето на јавниот ред и мир, предвидени се глоби кои зависно од последиците се движат од 300 до 500 евра во денарска против вредност за тепачка, за физички напад од 600 до 800 евра. За навредување и омаловажување на овластено службено лице, предвидена е глоба во висина од 600 до 800 евра.


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock