adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

Суспендиран раководител од Агенцијата за млади и спорт, штетата за книгата ќе ја плати Комисијата


Оригинален напис: Правдико на 03-04-2018.

Агенцијата за млади и спорт ќе поведе дисциплинска постапка и ќе го суспендира раководителот на секторот млади поради пропустите направени со објавувањето на збирката поезија, која поради сексизмот и дискриминацијата предизвика бура реакции во јавноста. Комисијата, која ги избирала најдобрите три песни, постапила несовесно и непрофесионално и нејзините членови ќе преземат одговорност за објавувањето на песните со дискриминирачка содржина во збирката „Млади поети“.

Директорот на Агенцијата, Дарко Каевски, на прес-конференција рече дека одговорност ќе преземат членовите на Комисијата што го вршела изборот на песните бидејќи, според него, таа имала и должност да направи избор кои од песните ќе бидат објавени. Од нив ќе се бара и надомест за направената штета од 170 илјади денари за печатењето 5.000 примероци на оспорената книга.

Каевски не размислува да поднесе оставка, туку инсистира да се истражи случајот и да се лоцира одговорноста. Според него, утврдено е несовесно и непрофесионално работење кај неколку субјекти што имале активна улога за конкурсот, што довело до објавување на содржината во која има родова и етничка дискриминација.

„Комисијата имала обврска да изврши селекција на пристигнатите песни, а одговорноста за извршенот избор ја имаат нејзините членови. Агенцијата ќе поведе постапка и ќе бара од Комисијата да ја надомести штетата во целост“, рече Каевски.

Тој рече дека како директор не дал никаква писмена или усна согласност да биде уредник на зборката песни, а Агенцијата за млади и спорт не може да биде издавач ниту, пак, тој како овластено лице не може да биде уредник во согласност со Законот за издавачката дејност.

„Поради несовесно извршување на работните обврски, Агенцијата донесе одлука за формирање комисија за утврдување дисциплинска постапка и за суспендирање на раководителот на секторот млади“.

Извор: Макфакс


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock