adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

Командир од Валандово набавил огревно дрво, но полициската станица се префрлила на нафта


Оригинален напис: Фокус на 13-02-2018.

Против поранешен командир на полициската станица во Валандово е поднесена кривична пријава за „злоупотреба на службена положба и овластување“. Според пријавата на Министерството за внатрешни работи, 52-годишниот З.Б. од валандовското село Раброво набавил огревно дрво за полициската станица, пред да биде вградено ново парно греење кое користи нафта.

„З.Б. како командир на Полициската станица од општа надлежност Валандово, за грејната сезона 2014/2015 година за потребите на Полициската станица Валандово,  од Јавното претпријатие „Македонски шуми“ -подружница „Саланџак“ Валандово, во 2014 година извршил нарачка и во шест наврати  примил  количина од 51,1 кубни метри огревно дрво во вкупна вредност од 188.932 денари. Сумата била фактурирана на Министерството за внатрешни работи, за наплата на Јавното претпријатие „Македонски шуми“- подружница „Саланџак“ Валандово. Бидејќи во кругот на Полициската станица Валандово немало простор за складирање на наведената новонабавена количина дрва, поради постоечката залиха на огревни дрва од претходната грејна сезона 2013/2014 година, З.Б. наредил дрвата да се истоварат во склад во приватна сопственост на лице од Валандово. Притоа, не била изготвена документација за предадената количина на огревно дрво. Огревното дрво останало во складот и не било искористено за потребите на Полициската станица Валандово. Дополнително, парното греење на Полициската станица Валандово, кое за загревање користело огревно дрво, на 10.02.2015 година прекинало со работа и оттогаш огревно дрво за греење не се користело, бидејки било вградено ново парно греење кое користи нафта“, велат од полицијата.

Со ова дејствие, додаваат од таму, З.Б. ја злоупотребил службената положба и овластување кое му било дадено од страна на Министерот за внатрешни работи и го оштетил Министерството за внатрешни работи за износ од 134.052 денари.

 


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock