adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

Прирачник за јавни набавки – четврто издание


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Постапките за доделување на договори за јавни набавки кои ги спроведуваатдоговорните органи, се уредени со посебни правила на Заедницата. Договорот со кој е формирана Европската заедницанесодржи конкретни одредби кои се однесуваат најавнитенабавки, но воспостави бројни основни принципи кои се од…

0.0000000000000

Прирачник за јавни набавки – четврто издание


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Постапките за доделување на договори за јавни набавки кои ги спроведуваатдоговорните органи, се уредени со посебни правила на Заедницата. Договорот со кој е формирана Европската заедницанесодржи конкретни одредби кои се однесуваат најавнитенабавки, но воспостави бројни основни принципи кои се од…

0.0000000000000

Што предвидува новиот нацрт Закон за јавните набавки


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Со Законот за јавните набавки се уредуваат начинот и постапките за вршење јави набавки, надлежностите на Бирото за јавни набавки и на Државната комисија за жалби по јавни набавки, правната заштита во постапките за јавни набавки и за концесии и…

0.0000000000000

Што предвидува новиот нацрт Закон за јавните набавки


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Со Законот за јавните набавки се уредуваат начинот и постапките за вршење јави набавки, надлежностите на Бирото за јавни набавки и на Државната комисија за жалби по јавни набавки, правната заштита во постапките за јавни набавки и за концесии и…

0.0000000000000

Министерството за економија подготвува Закон за финансиска подршка на инвестиции


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Со Законот ќе треба да се регулира финансиската подршка на инвестициите во државата врз основа на начелата на транспарентност, еднаков третман и јавност. Целта на овој закон е поттикнување на економскиот раст и развој во Република Македонија преку поддршка на…

0.0000000000000

Министерството за економија подготвува Закон за финансиска подршка на инвестиции


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Со Законот ќе треба да се регулира финансиската подршка на инвестициите во државата врз основа на начелата на транспарентност, еднаков третман и јавност. Целта на овој закон е поттикнување на економскиот раст и развој во Република Македонија преку поддршка на…

0.0000000000000

Централниот регистар го раскина договорот со Институтот на сметководители и овластени сметководители


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Централниот Регистар на РМ ја известува јавноста дека го раскина Договор за соработка и размена на информации со Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ, поради неиспочитување на одредбите од истиот, од нивна страна. Обврската што произлегува од предметниот…

0.0000000000000

Централниот регистар го раскина договорот со Институтот на сметководители и овластени сметководители


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Централниот Регистар на РМ ја известува јавноста дека го раскина Договор за соработка и размена на информации со Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ, поради неиспочитување на одредбите од истиот, од нивна страна. Обврската што произлегува од предметниот…

0.0000000000000

УЈП ја објави листата на должници со неплатени долгови до 31.01.2018 година


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.02/2018 за долгови доспеани до 31.10.2017 и неплатени до 31.01.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои…

0.0000000000000

УЈП ја објави листата на должници со неплатени долгови до 31.01.2018 година


Оригинален напис: Правдико на 11-02-2018.

Управата за јавни приходи објавува Листа на должници бр.02/2018 за долгови доспеани до 31.10.2017 и неплатени до 31.01.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои…

0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock