adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

Нова кривична пријава за поранешниот градоначалник на Крива Паланка


Оригинален напис: Meta.mk на 13-01-2018.

Arsenco Aleksovski

СВР Куманово поднесе кривична пријава за злоупотреба на службената положба и овластување против поранешниот градоначалник на Крива Паланка, Арсенчо Алексовски и против поранешниот директор на средното училиште „Ѓорче Петров“ во Крива Паланка. Ова за Алексовски е трета кривична пријава, а за директорот на училиштето втора.

Во кривичната пријава до СВР Куманово до Основното јавно обвинителство – Куманово се вели дека А.А. (57) и М.М. (67) во периодот од јуни 2009 година до мај 2013 во два наврати ја злоупотребиле својата службена положба и овластувања. Според полицијата, двајцата пријавени 29.05.2009 година изготвиле и потпишале лажна исправа – Договор за инвестирање во изградба на спортска сала „Петар Поп Арсов“ со Агенцијата за спорт и млади како инвеститор на проектот. Во договорот во член 7 став 1, навеле дека спортската сала наводно ќе биде изградена во дворот на ДСУ „Ѓорче Петров“ од Крива Паланка, иако таму веќе имало изградено спортска сала.

Исто така, согласно склучениот договор, Општина Крива Паланка се обврзала да го подготви теренот и да обезбеди пристапни патишта и да изврши технички прием и да издаде употребна дозвола, како и да ја заведе во катастарот. Но тоа не било исполнето и тогашниот градоначалник донел и потпишал Решение за локациски услови за градба и потпишал Одобрение за градење на спортската сала на друга локација, на катастарска парцела која дел била во сопственост на Општината а дел во сопственост на Република Македонија, и без претходно да се изврши пренамена на земјиштето од земјоделско во градежно.

Полицијата ги товари двајцата Алексовски и тогашниот директор на училиштето дека потпишале Записник за примопредавање на спортскиот објект со Агенцијата за млади и спорт иако таа не била довршена и не била изградена придружната инфраструктура, па сега Општина Крива Паланка мора да ги изведе тие градежни работи.

Според СВР Куманово, новоизградената спортска сала воопшто не била внесена во катастарот.


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock