adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

0.0000000000000

Дубравка Угрешиќ: Популистичкиот вирус зарази баш сè


Оригинален напис: okno.mk/statii на 15-11-2017.

„Шехерезада својот курс по креативно пишување, а кој траел илјада и една ноќ, не го платила во кеш. Наместо пари, таа ја заложила сопствената глава.“ повеќе…

0.0000000000000

Зголемувањето на акцизата за нафта помина на владина седница


Оригинален напис: Meta.mk на 15-11-2017.

На денешната 38 седница, Владата го разгледала и го усвоила предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за акцизи, информираа од Владата преку соопштение. Со измената се предлага зголемување на висината на акцизата на гасно масло (дизел гориво) кое се…

0.0000000000000

Владата ќе предложи изменување на Законот за заштита на сведоци


Оригинален напис: Фокус на 15-11-2017.

Владата на Република Македонија на денешната 38 седница, донесе одлука да предложи до Собранието на усвојување предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци, информираат од владината прес-служба. Како што велат од Владата, целта на оваа…

0.0000000000000

Владата ќе предложи измени на Законот за заштита на сведоци


Оригинален напис: Meta.mk на 15-11-2017.

Владата на Република Македонија на денешната 38 седница, донесе одлука да предложи до Собранието на усвојување предлог закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на сведоци, информираат од владината прес-служба. Според Владата, целта на оваа предложена законска измена…

0.0000000000000

Повик за јавна расправа по однос на предлог измените на Законот за заштита на укажувачи


Оригинален напис: Правдико на 15-11-2017.

Министерството за правда организира јавна расправа за јавни консултации по однос на нацрт текст на Предлог на Закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на укажувачи. Јавната расправа ќе се одржи на 21.11.2017 година, од 10 часот до…

0.0000000000000

Што предвидуваат предлог измените во Законот за персоналниот данок на доход


Оригинален напис: Правдико на 15-11-2017.

Со Законот за персоналниот данок на доход  е воведен персоналниот данок на доход и е уредeн начинот на оданочување на доходот на граѓаните. Персоналниот данок на доход се плаќа годишно на збирот на нето приходите од сите извори, освен на…

0.0000000000000

Предложени се дополнувања на Законот за стечај


Оригинален напис: Правдико на 15-11-2017.

Со Предлог законот за стечај ,уредени се целите и условите за отворање на стечајната постапка, органите на стечајната постапка, управувањето и располагањето со имотот што влегува во стечајната маса, намирувањето на побарувањата на доверителите во стечајната постапка, правните последици од…

0.0000000000000

Министерство за здравство: Бакрачески е поставен на место во согласност со неговата стручност


Оригинален напис: Фокус на 15-11-2017.

Министерството за здравство извршило вонреден инспекциски надвор за прераспределбата на Никола Бакречевски и контратирало дека тој е поставен на работно место раководител – во согласност со неговата стручност. Во соопштението на Министерството за здравство и Државниот санитарен и здравствен инспекторат…

0.0000000000000

Гутереш повика на воздржаност во Зимбабве


Оригинален напис: Meta.mk на 15-11-2017.

Генералниот секретар на Обединетите нации, Антонио Гутереш ја повика Зимбабве на воздржаност после излегувањето на војската на улица во главниот град на земјата. Тој повика на мир, избегнување на насилство и воздржаност. -Да се сочуваат основните права, меѓу кои и…

0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock