where to buy white mountaineering adidas eqt boost 93 17 white mountaineering x adidas eqt 93 17 boost adidas eqt support adv triple black adidas eqt support adv sub green new adidas eqt adv support will release classic green accented color scheme adidas eqt support adv triple black turbo red adidas eqt support adv triple black releases summer adidas eqt support adv triple black available now adidas eqt support adv sub green available now adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support turbo pack adidas eqt adidas debuts springsummer 2017 eqt collection due january 26th adidas eqt adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack adidas originals eqt black pack adidas adds a new boost sole to the eqt support 9317 adidas eqt support 9317 blackpink adidas eqt support adv cool grey

(Видео) Спасовски: Одлуката е донесена – УБК мора да се трансформира


Оригинален напис: Правдико на 09-11-2017.

По сè што видовме и доживеавме во годините зад нас, никој нема ни трошка дилема дека трансформацијата на Управата за безбедност и контраразузнавање, вклучително и на механизмите за контрола на следењето на комуникациите, е од суштинско значење по однос на системското редефинирање на безбедносниот сегмент, рече министерот Оливер Спасовски во денешното обраќање на научно-стручната дебата за процесот на трансформација на УБК и механизмите за контрола на следење на комуникациите што денеска се одржа на Факултетот за безбедност во Скопје.

„Ако врз основа на постојното наше искуство, но и на мноштвото европски оценки и анализи за овдешните состојби, сме едногласни во сознанието дека УБК со својот концепт на функционирање беше предмет на класична и континуирана политичка злоупотреба, преку која политичко-бирократскиот естаблишмент ја генерира општата коруптивност на општеството, тогаш сосема е јасно каква и колкава е големината на задачата што ја имаме преземено во насока на коренита реформа на овој безбедносен сегмент“, рече Спасовски.

Министерот потенцира дека и Владата преку низа активности, вклучително и планот 3-6-9, како и МВР, во тесна комуникација и соработка со нашите европски партнери почнаа со работа за сите потребни нормативни, кадровски, технички претпоставки за реализација на реформите во УБК и особено во делот на механизмите за контрола на следењето на комуникациите.

„Одлуката е донесена, одговорноста е преземена, агендата, односно принципите, се јасни. Сега влегуваме во фаза кога главен збор треба да имаат експертите, професионалците, сите оние што со својата стручност може да дадат соодветна контрибуција во градењето на концепт што ќе ги задоволи надежите на граѓаните за функционално општество. Држејќи се строго до начелото на отвореност, средбите, дебатите, дискусиите, конференциите, како што е оваа денес, треба да ни дадат одговор – како сето тоа да се конструира и да живее во пракса“, рече министерот Спасовски.

Извор: Макфакс


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock