adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

Тихомир Јанчовски – Светот опасно се менува


Оригинален напис: #100TPC – Macedonia на 13-09-2017.

Светот опасно се менува
во дваесет и првиот век
ги снемува тие што садат
се множат тие што јадат
големите градови стануваат
уште поголеми
селата и малите градови
умираат, секаде
и сите нешто се школуваат
божем се усовршуваат
а животот им минува
во ученички клупи, читални
универзитетски ходници
по семинари и обуки
во канцеларии и лаборатории
по клиники и судови
технолошкиот напредок и капитализмот
никако не може да се усогласат
па излезот се гледа
во евентуално изумирање на
две третини од човештвото
иако производството на храна
за 7, 8 или за 10 милијарди
не е никаков проблем
проблемот е што не може набрзина
да се смислат начини
како сета таа маса луѓе
да се искористи
за нечие богатење
па станува непотребна

Еднаш одамна прочитав
дека во последните времиња
луѓето ќе ја изгубат
љубовта за дрвјата
и тие веќе нема
да им даваат плод


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock