adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

ЦУК: Се уште активни неколку пожари во Македонија


Оригинален напис: Македонија – А1он на 12-08-2017.

Во пожарот на местото Фрлогоец (Женска планина) на Бистра Планина, гори сува трева, смрека и ниско стеблеста деградирана дабова шума. На терен се лица од Шумско стопанство „Лопушник“, а во гаснењето на пожарот делуваа и два авиони канадери на Дирекцијата за заштита и спасување, информираат од Центарот за управување со кризи.

Пожарот на местото „Коритски дол“ кој беше активен е со намален интензитет поради дејството на хеликоптерите и лицата присутни на теренот. Населеното место Растеш не е загрозено, а на терен е екипа на Јавното претпријатие „Македонски шуми“.

Попладнево, како што информираат од ЦУК, дејствуваат два авиони на ДЗС на активните жаришта на атарот на селата Волче и Заград на местото „Мрамор“. Моментално населените места Заград и Волче поради оддалеченоста од активните жаришта не се загрозени.

Пожарот на атар на село Грешница во мементов е под контрола и обиколен со заштитен појас. Гори нискостеблеста деградирана шума од смрека и даб која од претходните пожари беше опожарена.

За пожарот на атарите на селата Растеш, Заград и Волче ангажирани се лица од ЈП „Македонски шуми, ТППЕ – Македонски Брод, како и месно население. Попладнето дејствуваа и два авиони на ДЗС.

Појава на шумски пожар имаше и во планинскиот дел близу село Богојци кон правецот на село Татеши. Зафатена е нискостеблеста и дабова шума. Во гаснење на пожарот ангажирани се вработени од Шумското стопанство „Струга“.

Од ЦУК велат дека во Повардарски плански регион пожарот кај Јасеновска глава од страна на село Попадија е активен, но стишан и го гасат луѓе од Шумско стопанство „Бабуна“.

Во Богомила над стариот пожар утрово беше запален нов пожар, кој сега е стишен. На местотона пожарот има луѓе од Шумско стопанство „Бабуна“.

Пожарот во атарот на село Галиште во текот на претпладнето беше згаснат, но поради силен ветер повторно е разгорен. Гори на местата Ореов дол, Бајков осој, а огнот се движи кон село Галиште. Кон него се упатени сили за гаснење.

Пожарот во месноста Мушов Гроб кој поради ветрот се повтори е локализиран и се врши правење безбедносен појас. Гасат луѓе од Шумско стопанство „Бор“.

Во Северниот скопски плански регион пожарот помеѓу селата Гумалево и Дејковец, каде гори ниска неквалитетна шума, е со намален интензитет. Вработени од Шумското стопанство се на терен и продолжуваат со активностите за гаснење.

Од ЦУК соопштуваат дека во Пелагонски плански регион пожарот во близина на манастирот Трескавец и населените места Мажучиште, Мараморани и Горно Село, повторно е активен во правец на село Забрчани. Гори сува трева. На терен има екипа од ТППЕ и доброволци. Не постои опасност од загрозување на манастирот Трескавец.

Пожарот кај село Никодин каде се ангажирани вработени од ЈП МШ „Црн Бор„ – Прилеп е ставен под контрола. Пожарот во близина кај селаат Крушеви и Бонче е локализиран, а екипата се повлекува од теренот.

Во Тетовско-полошки плански регион огнот во опожарените места, во близина на селата Гургурница, Копанце, Туденце и Сиричино се уште тлее и тоа на сува трева и ниско жбунести растенија. Огнот постојано го држат под контрола вработени во ЈП Македонски Шуми, припадници на ДЗС, граѓани од населените места, членови на ловни друштва, а по потреба, во мобилна состојба се и вработени во ТППЕ од Тетово.

Иста е состојбата и во село Корито, каде гори сува трева и нискожбунести растенија. И на таа локација ангажирани се ЈП Македонски Шуми, ДЗС, ТППЕ и граѓани. Околу опожареното место, направен е појас и ширењето на огнот е изолиран.

Попладнето е пријавен шумски пожар над село Волковија – Чегране кај местото Чука. На терен се пратени екипи од Територијалната противпожарна единица, додават во соопштението од Центарот за управување со кризи на РМ.


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock