where to buy white mountaineering adidas eqt boost 93 17 white mountaineering x adidas eqt 93 17 boost adidas eqt support adv triple black adidas eqt support adv sub green new adidas eqt adv support will release classic green accented color scheme adidas eqt support adv triple black turbo red adidas eqt support adv triple black releases summer adidas eqt support adv triple black available now adidas eqt support adv sub green available now adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support turbo pack adidas eqt adidas debuts springsummer 2017 eqt collection due january 26th adidas eqt adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack adidas originals eqt black pack adidas adds a new boost sole to the eqt support 9317 adidas eqt support 9317 blackpink adidas eqt support adv cool grey

Македонска Каменица подготвува пакет-мерки за водоснабдувањето


Оригинален напис: Македонија – А1он на 12-08-2017.

Општина Македонска Каменица подготвува пакет мерки со кои ќе се воведе нов правилник за наплата на вода и други олеснителни мерки, со цел да се надмине револтот на граѓаните поради недостигот на вода во оваа општина во сушниот период. Градоначалникот Дарко Митевски денеска изјави дека пакет мерките кои ги подготвува Општината ќе бидат доставени до Советот.

– Ќе се обидеме да го решиме проблемот со недостигот на вода за пиење. Планираме пакет мерки кои ќе ги предложиме до Советот со нов правилник за водоснабдување и начинот на наплата и олеснителни мерки кои ќе ги спроведеме за да го намалиме револтот кај граѓаните кој беше присутен изминатиов период, поради големата суша која предизвика намалување на количините вода во изворите од каде Македонска Каменица се снабдува со вода. Очекувам секој совесен и одговорен граѓанин да ги има предвид мерките кои ги презема Општината за надминување на состојбата, рече Митевски.

Тој додаде дека поради сушниот период во земјава и регионот, водата во изворите во последните 15 дена е енормно намалена, а потрошувачката на вода е двојно зголемена, па повисоките делови од Македонска Каменица немаат воопшто вода.

– Количеството на вода кое пристигнува во базените е намалено, ако од изворите на Горештица нормално се добиваше по 25 литри во секудна во најтешките денови, таа се намали на 6-7 литри во секунда. Затоа презедовме низа мерки, како рестрикција на водата, направивме и зафат за нови извори кои ги приклучивме на старите дренажи, па водата не беше во соодветен квалитет. Морам да потенцирам дека секој ден се земаат проби од воводниот систем и се прават анализи во Центарот за јавно здравје, но денес по врнежите во селото Саса повторно се ставија во функција старите извори и денес водснабдувањето е стабилно, но тоа не значи дека ако продолжи сушата повторно нема да се јави проблеми со водоснабдувањето, истакна Митевски.

Тој упати апел до граѓаните за рационално користење на водата.

– Треба да ги имаме повисоките императиви како цел, а тоа е дека е потребно да имаме водоснабдување и да имаме стабилна водоводна мрежа во овој период кога се намалени изворите и се надевам дека ќе се стабилизира состојбата за краток период, истакна Митевски.

Новите анализи од Центарот за јавно здравје покажаа дека водата во Македонска Каменица е исправна за пиење.


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock