adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

Дванаесет општини ќе добијат 43 милиони денари за почиста животна средина


Оригинален напис: Македонија – А1он на 27-07-2017.

Министерот за животна средина и просторно ланирање Садула Дураки и градоначалниците на 12 општини потпишаа договори за доделување на финансиски средства на локалните самоуправи за изработка на техничка документација за изградба на водоводни и канализациони системи и за регулација на речните корита.  Средствата се доделени согласно Програмата за инвестирање во животната средина  за  2017 година.

„Во оваа област се предвидени вкупно 43 милиони денари и истите се доделени на 12 општини, за 14 проекти. Со тоа Министерството за животна средина и просторно планирање настојува и финансиски да ги помогне локалните самоуправи во делот на управување со водите со што се обезбедува не само почиста животна средина, туку и директно се влијае врз здравјето на жителите“, истакна министерот Дураки.

Согласно Програмата за инвестирање во животната средина  за  2017 година средствата се распределени за проекти во 4 области: за заштита, зачувување и подобрување на квалитетот на водите; за заштита на природата и биолошката разновидност; за подигање на јавната свест, едукација и обука во областа животна средина; и за поттикнување на образовни, истражувачки и развојни студии, програми, проекти и други слични активности за заштита и унапредување на животната средина и природата.

Потпишани се договори со:

 • Општина Желино за Изградба на фекална канализациона мрежа во Желино;
 • Општина Теарце за Изработка на документација за одведување на отпадни води;
 • Општина Дебар за Атмосферска канализација (цевковод за прифаќење на водите од Ваковска река), Дебар;
 • Општина Василево за Изработка на техничка документација за канализација во с.Добрашинци;
 • Општина Куманово за Изработка на техничка документација за канализациона мрежа за с.Табановце, Сопот и Четирце;
 • Општина Гостивар за Продолжување со изградба на фекална канализација во Дебреше;
 • Општина Брвеница за Основен проект за главен колектор за фекална канлизациона мрежа за Долни Челопек, општина Брвеница;
 • Општина Липково за Регулација на речно корито на Слупчанска река;
 • Општина Пласница за Фекална канализација за дел од Долна Пласница, помеѓу река Треска и регионален пат Прилеп-Кичево;
 • Општина Крива Паланка за Доизградба на регулација на Скрљавски Дол;
 • Општина Струмица за Основен проект за главен колектор за фекална канлизациона мрежа за Долни Челопек, општина Брвеница;
 • Општина Струмица за Регулација на порој Крушевска Република на потег од ул.Климент Охридски до улив во река Тркајна со партерно уредување околу каналот;
 • Општина Струмица за Изработка на техничка документација за проект Главен фекален колектор за новоурбанизирани урбани блокови во Струмица;
 • Општина Ранковце за Изработка на инфраструктурен проект за канализациона мрежа за отпадни води во Опила.

 


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock