where to buy white mountaineering adidas eqt boost 93 17 white mountaineering x adidas eqt 93 17 boost adidas eqt support adv triple black adidas eqt support adv sub green new adidas eqt adv support will release classic green accented color scheme adidas eqt support adv triple black turbo red adidas eqt support adv triple black releases summer adidas eqt support adv triple black available now adidas eqt support adv sub green available now adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support turbo pack adidas eqt adidas debuts springsummer 2017 eqt collection due january 26th adidas eqt adidas originals eqt black pack adidas eqt support black pack adidas originals eqt black pack adidas adds a new boost sole to the eqt support 9317 adidas eqt support 9317 blackpink adidas eqt support adv cool grey

ВИДЕО: Промовиран третиот повик за проектот „Странски експерти за домашни компании“


Оригинален напис: Македонија – А1он на 17-07-2017.

Денеска во Владата на Република Македонија беше промовиран третиот јавен повик за проектот „Странски експерти за домашни компании“, на кој присуствуваа Заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, проф. д-р Кочо Анѓушев, амбасадорката на Република Швајцарија во Република Македонија, Сибил Сутер Тејада, министрите задолжени за привлекување на странски инвестиции и подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија, Зоран Шапуриќ, Зорица Апостолоска, Рамиз Мерко, Аднан Ќахил, претставници на Стопанска Комора на Македонија, Сојузот на Стопански комори на Македонија и Стопанска комора на северо-западна Македонија, како и претставници на домашните претпријатија кои ги споделија своите искуства од досегашното спроведување на овој проект.

Свое поздравно обраќање пред присутните имаше заменик претседателот на Владата на Република Македонија, проф. д-р Кочо Анѓушев кој ја потврди силната заложба и поддршка на новата влада за раст и развој на домашните компании и како што рече тој, ова е една од мерките што ќе придонесе кон јакнење и зголемување на капацитетите на домашните фирми.

„На почетокот сакам да изразам благодарност до Амбасадата на Швајцарија во Република Македонија и до сите останати амбасади коишто дадоа придонес во овој проект. Суштината на овој проект е да се пренесе know-how од странски експерти во македонските компании со цел да се примени нивото на новите технологии во нашите компании, нивото на соработка со странски компании што имаат поголемо искуство во примената на новите технолошки достигнувања и менаџирање. Овој проект треба да им помогне на домашните компании да го зголемат својот капацитет и своите знаења за да можат да бидат поконкурентни на светскиот пазар“, рече Заменикот претседател на владата задолжен за економски прашања, Анѓушев.

Амбасадорката на Швајцарија во Република Македонија, нејзината екселенција Сибил Сутер Тејада, рече дека Швајцарија останува цврсто посветена во помошта што ја дава за економски развој на Македонија и за таа цел Швајцарија учествува со поддршка во 14 економски проекти во земјава. Со оваа помош, во рамките на швајцарскиот проект „Зголемување на пазарната вработеност“, поддржани се 12 мисии на швајцарски експерти во Македонија.

По обраќањето на амбасадорката, следуваше кратка презентација на досегашните остварени резултати од спроведувањето на овој проект. Досегашните постигнувања говорат дека дури 78% од компаниите се задоволни од користењето на странска експертиза, а 90% повторно би аплицирале за ваква помош.

Беше потенцирано дека рокот за пријавување на овој трет повик е до 29.07.2017 година.

Претставниците на стопанските комори ги поздравија и ги истакнаа позитивните резултати и придобивките што домашните претпријатија ги имаат од ваквиот тип на експертска поддршка.

Како позитивни резултати коишто ги оствариле, претставниците на домашните претпријатија ги истакнаа подобрување на производствениот процес и организацијата на работата, како и преносот на взаемни знаења и искуства.

Министрите Шапуриќ, Апостолска, Мерко и Ќахил уште еднаш ја потврдија одлучноста на новата влада за градење на добра бизнис клима која ќе овозможи еднакви услови, економски раст и развој на домашните и странските компании.

„Ова е една од мерките на владата за градење на подобар капацитет на нашите компании и во оваа прилика им благодарам на домашните компании за споделеното позитивно искуство. Овој настан е еден апел од страна на владата, нашите компании ваквите можности да ги искористат“, истакна во завршницата на своето обраќање Заменик претседателот на владата задолжен за економски прашања и координација со економските ресори, проф. д-р Кочо Анѓушев.


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock