adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

МОН: Обелоденената е лажната понуда на дисперзирани студии на УКИМ


Оригинален напис: Македонија – А1он на 19-06-2017.

Лажниот популизам и лицемерие на ВМРО-ДПМНЕ излезе на виделина, затоа тие панично реагираат на обелоденувањето на нивната лажна понуда на дисперзирани студии на УКИМ, се вели во реакцијата на Министерството за образование и наука на денешната прес-конференција на Лука Кржалоски од ВМРО-ДПМНЕ.

Бројките, како што се наведува, покажуваат дека изминативе години и не се реализирале дисперзирани студии на УКИМ. Според МОН, биле распишувани конкурси за упис од Владата, на кои или никој не се пријавувал или малкумината средношколци кои се пријавувале не добивале шанса да студираат на дисперзираните студии заради неможноста да се формира група и биле префрлани на матичните факултети.

МОН информира дека на Технолошко–металуршкиот факултет во Скопје во последните три учебни години (2014/2015, 2015/2016 и 2016/2017) и покрај тоа што постоеле дисперзирани студии немало пријавено кандидати. Иста била ситуацијата, се наведува, и со Земјоделскиот факултет од Скопје.

– На Правниот факултет „Јустинијан Први“ во Скопје за учебната 2014/2015 година се пријавиле 17 кандидати за дисперзираните студии во Тетово, а за учебната 2015/2016 година се пријавиле тројца кандидати за дисперзираните студии во Тетово од кои еден се запишал. За учебната 2016/2017 година се пријавиле 6 кандидати за дисперзираните студии во Тетово. Во ниедна од овие години не се одвивала настава на дисперзирани студии бидејќи бројот на пријавени не бил доволен за формирање група студенти, па студентите биле запишани на студии во Скопје, соопшти МОН.

На Економскиот факултет во Скопје за учебната 2014/2015 година ниеден студент не се пријавил на дисперзираните студии во Тетово, а 16 студенти се пријавиле на дисперзираните студии во Велес. За учебната 2015/2016 година 6 студенти се запишале на дисперзираните студии во Тетово, а 13 се запишале на дисперзираните студии во Велес, додека за учебната 2016/2017 година 10 студенти се запишале на дисперзираните студии во Тетово, а 9 студенти се запишале на дисперзираните студии во Велес. И на овој факултет во ниедна од овие студиски години не се одвивала настава на дисперзирани студии бидејќи, како што се наведува, бројот на пријавени не бил доволен за формирање група студенти, па студентите биле запишани на студии во Скопје.

На Машинскиот факултет од Скопје за учебната 2014/2015 година еден студент се запишал на дисперзираните студии во Струга, а двајца студенти се запишале на дисперзираните студии во Кавадарци. За учебната 2015/2016 година ниеден студент не се запишал на дисперзираните студии во Струга, тројца студенти се пријавиле на дисперзираните студии во Кавадарци, со тоа што, како што се наведува, едниот од нив имал некомплетна документација, а останатите двајца воопшто не дошле да ги поднесат документите за упис. За учебната 2016/2017 година ниеден студент не се запишал на дисперзираните студии во Струга и во Кавадарци и со тоа ни на овој факултет немало настава на дисперзирани студии.

– Тоа само по себе е потврда за лажната паника која ВМРО-ДПМНЕ ја шири, но и доказ за фиктивните проекти кои ги воведуваше. Новата Влада нема да ги лаже студентите како претходната. Нема да распишува фиктивни конкурси за упис на студии кои нема да се реализираат. Затоа оваа година ќе има конкурс само за упис на дисперзираните студии на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ од Битола и „Гоце Делчев“ од Штип за кои студентите досега покажуваа интерес, соопшти Министерството за образование и наука.


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock