Родителите на децата со посебни потреби поставија камп спроти Собрание


Оригинален напис: Фокус на 20-04-2017.

Родителите на децата со посебни потреби денеска поставија камп во паркот „Жена-Борец“ спроти Собранието, барајќи да им проработи свеста на сите оние, кои се надлежни да направат нешто за нивните деца.

– Потребата од квалитетна терапија и од испитувања, стручен кадар кој ќе им помогне во грижата за децата со посебни потребни, сместување за повозрасната категорија на деца со посебни потреби. Се ова им е потребно на нашите деца. „Физички (сме тука н.з.) за да можат при очи да не видат, при уши да не слушнат. Ние не сме против никого, во ова нема политика. Има закони кои гарантираат права за нашите деца… Ние родителите се нудиме како волонтери, нашите имоти, животи ги нудиме и сакаме да бидеме партнери со институциите и секој оној кој сака да ни помогне – истакна еден од родителите.

Фото: Радио МОФ


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock