Почина милијардерот Дејвид Рокфелер


Оригинален напис: Meta.mk на 20-03-2017.

david rokfeler

Милијардерот, банкар и филантроп, Дејвид Рокфелер почина на 101 година од животот, мирно во сон во својот дом, соопшти неговото семејство.

Дејвид бил најмлад од шесте деца на Џон Д. Рокфелер и беше последниот жив претставник на својата генерација Рокфелери.

Тој беше на чело на една од најмоќните семејства на светот и по смртта на своите браќа и сестри станал „чувар“ на семејното богатството и и управуваше со една од најголемите бизнис но и филантропски империи на планетата.

Неговото семејство соопшти дека Дејвид донирал повеќе од две милијарди долари на разни институции. Се оженил со Маргарет Меграт во 1940 година и зад себе оставил шест деца.


0.0000000000000