adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd racer core black solar pink adidas nmd racer solar pink release date adidas nmd racer solar pink adidas nmd racer hot pink cq2442 release info adidas nmd racer cq2442 cq2032 release date adidas nmd racer solar pink cq2442 adidas nmd racer colorways release date adidas nmd racer primeknit colorways release dates adidas nmd r1 linen camo releasing soon adidas nmd r1 primeknit linen khaki releases may adidas nmd r1 stlt linen cq2030 release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink lifestyle look adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink adidas nmd r1 primeknit stlt solar pink release date

Презентација на идеи за приближување на јазот помеѓу деловната заедница и универзитетите


Оригинален напис: Слободна Македонија на 17-02-2017.

ui3

Деловната заедница да види што се предава на Универзитетот на Југоисточна Европа, а универзитетот да дознае кои се потребите на пазарот на трудот. Со оваа цел на Штуловиот универзитет денес се одржа меѓународна конференција на тема “Градење на мостови помеѓу истражувањето во бизнисот и потребите на индустријата“, организирана од факлултетот за бизнис и економија од УЈИЕ.

“Денес универзитетите, бизнисот и нивната интеракција се двигатели на иновации. Иновацијата треба да биде во сржта на економијата и општеството, и чест ми е денес да бидеме домаќини на професионалци и професори кои кај нас ќе ги донесат резулататите од истражувања, кои би требале да ни помогнат да градиме модели за соработката меѓу универзитетите и бизнисите””– рече Замир Дика, ректор на УЈИЕ

ui1

Презенатацијата всушност се однесува на пополнување на јазот и поврзување на деловната заедница со академското истражување. Целта е да се поврзе стопанството со тие што се директно вклучени во практиката од академскиот дел, професорите и студентите за да можат да имаат подобри релации и соработка во иднина.

“Многу луѓе го критикуваат истражувањето во стопанството и во деловнаta заедница како нерелевантно за жал. Значи како може да биде тоа ирелевантно, истражувањето за стопанството, индустријата и деловната заедница кога ние подготвуваме дипломци кои треба да бидат вклучени во пазарот на трудот во стопанството. Значи мора да се согледа заедничката врска, кои се потребите што ги има деловната заедница, и да видат тие што ние предаваме тука на факултетот, за да се совпаднат потребите и тоа ние што го нудиме. Со ова се надеваме дека ќе постигнеме понатамошни резултати, со тоа што директно ќе биде вклучена деловната заедница во подготвувањето на колоквиумите и она што е потебно за пазарот на трудот” –  Проф.д-р Сергиус Коку

ui2

На конференцијата беа презентирани и истаржувачки трудови, се со цел од неа да произлезе добар придонес во општеството.

 


0.0000000000000
adidas yeezy boost 350 v2 black red 2017 more images adidas yeezy boost 350 v2 blackwhite releases tomorrow how to get adidas yeezy boost 350 pirate black online adidas yeezy boost 350 v2 black white release reminder adidas yeezy 350 boost moonrock release date adidas yeezy boost 350 moonrock nike air max 95 light taupe adidas yeezy boost 350 pirate black restock new images of the adidas yeezy boost 350 moonrock are here adidas yeezy boost 350 moonrock yeezy boost 350 adidas yeezy 350 boost v2 turtle dove toddler yeezy boosts come turtle dove pirate black check adidas yeezy boost 350 turtle dove football cleats store list for adidas yeezy boost 350 tan white adidas yeezy 350 boost adidas yeezy 350 boost low yeezy boost 350 pirate black release details yeezy boost 350 v2 black white adidas yeezy 350 boost turtle dove re release restock